Kvinoasalaatin seurana syötiin tomaattista lihapullapannua, jonka ohjeen olen napannut joskus muistaakseni karppipalstalta. Tein moninkertaisen annoksen samantien, joten syötävää riittää useammaksi päiväksi. Ja vaikka periaatteeni on että montaa päivää peräkkäin ei jaksa samaa ruokaa syödä, tämä on yksi poikkeuksista maukkuutensa vuoksi. Lihapullataikinaan voi laittaa mukaan esimerkiksi silputtua pekonia, oliiveja, sieniä jne, tai sitten voi varioida kastiketta ja lisätä siihen vaikka aurinkokuivattua tomaattia ja oliiveja, kuten tässä.
Tomaattinen lihapullapannu
Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 prk smetanaa
valkosipulia
1 sipuli
suolaa ja pippuria
Sekoita aineet keskenään ja pyörittele pulliksi ja laita vuokaan.
Tomaattikastike:
1 prk paseerattua tomaattia
1-2 dl smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
tuorejuustoa tai fetaa
pippuria, valkosipulia, lihafondia
Kuumenna kattilassa kastikeainekset kiehuvaksi niin että juusto sulaa. Kaada kastike vuokaan raakojen lihapullien päälle ja paista uunissa 225 asteessa puolisen tuntia.
sunnuntai 11. syyskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti