Näitä leivottiin torstaina ruokakurssilla, ohjeen nimi oli juustoiset herkkupalat. Niin että mitä?!? Ihan selvä foccaccia! No, nimi oli mitä oli, mutta hyvää siitä tuli ja sunnuntaina tein jo uudelleen vieraille.
Juustoisen herkkupalat
taikina:
2 dl vettä
50 g hiivaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
200 g vuohenjuustoa
2-3 rkl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 rkl kuivattua ja vähän enemmän tuoretta basilikaa
mustapippuria
pinnalle:
kirsikkatomaatteja
oliiveja
rosmariinia (tuore tai kuivattu)
suolahiutaleita
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja munat. Lisää jauhot ja muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperin päälle pellille (vähän vajaa pellillinen). Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
Painele puolitetut tomaatit ja oliivit kohonneeseen taikinaan. Ripottele pinnalle rosmariinia ja suolahiutaleita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Paloittele jäähtyneenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti