keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Leipävanukas

Söin kesällä paimennuspaikassa hyvänmakuista paistosta, joka ei ollut rakenteeltaan pannaria mutta ei myöskään piirakkaa. En muistanut kysyä mitä se oli, mutta jostakin tuli mieleen leipävanukas, vaikka en ole koskaan sitä syönyt. Meillähän ei leipää normaalisti paljoakaan syödä, joten ostin ranskanleivän ihan tätä varten ja annoin sen kuivahtaa kaapissa muutaman päivän.

Vuokaan kerroksittain muna-kermamaidossa kastettuja leipäsiivuja ja hilloa ja päälle vähän sokeria ja kanelia. Ja uuniin.. helppoa! Ja se oli juuri sitä kesällä maistettua paistosta.. tosin ei tietenkään niin hyvää..

Kokonaiset marjat olisivat myös käyneet väliin tosi hyvin ja erityisesti omenahillon kanssa kaneli on ehdoton. Vierelleen leipävanukas olisi tarvinnut vaniljakastikkeen, mutta koska maito oli loppu, oli tyydyttävä vaniljajäätelöön.. voi meitä raukkoja..



Ohje on www.kotikokki.netistä, ranskanleivälle sovellettu määrä.

Leipävanukas

ranskanleipä siivutettuna
voita
2 munaa
4 dl kermamaitoa
hilloa tai kokonaisia marjoja
sokeria ja kanelia

Vatkaa munat ja kermamaito sekaisin. Voitele leipäviipaleet kevyesti ja kasta munamaidossa. Lado viipaleet vuokaan voipuoli ylöspäin kerroksittain hillon tai marjojen kanssa. Kaada loppu munamaito päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti