Kondensoitu maito on tuttu varmaan kaikille ruokablogeja seuraaville banoffeesta, jossa sitä keitetään kolmisen tuntia vesihauteessa, jolloin siitä tulee paksua, makeaa toffeeta. Tässä juustokakkuohjeessa se käytetään keittämättä. Kakkuun tulee myös aika paljon sitrusmehua, joten oli pakko kokeilla makean ja kirpeän yhdistelmää kun oli vieraita tulossa. Loppupeleissä tosin kävi niin että vieraiden kanssa ei maha vetänyt enää kakkua, mutta tuli kokeiltua ja hyväksi todettua :)
Ihan perinteinen digestive-keksipohja
Pohjan päälle täyte hyytymään
Kondensoitu maito on keittämättömänä paksumpaa kuin normaali maito, mutta kuitenkin paljon ohuempaa kuin keitetty versio. Täytteestä tuli löysähköä ja epäilytti hyytyykö se jääkaapissa, mutta hyytyi se. Kakkua pystyi hyvin leikkaamaan!
Lime-sitruunajuustokakku
200 g Digestive-keksejä
80 g voita
200 g Philadelphia-juustoa
100 g mascarponejuustoa
2 sitruunan kuori ja mehu
2 limen kuori ja mehu
1 tölkki kondensoitua maitoa
1 sitruuna ja 1 lime koristeluun
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita muut ainekset. Raasta sitruunan ja limen kuori juustoseoksen joukkkoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Irrota kakku varovasti irtopohjavuuasta ja viipaloi päälle koristeeksi ohuenohuita lime- ja sitruunasiivuja.
Ohjeen bongasin telkkarista Sikke kokkaa -ohjelmasta. Tosi helppo ohje! Suurin vaiva oli murskata keksit ja pestä sitrukset.. Itse tein kakun piirakkavuokaan koska irtopohjavuoka oli lainassa. Nostin keksimurua myös vuoan reunoille ja määrä riitti ihan hyvin, sillä en pidä paksusta keksipohjasta. Kakun leikkaaminen oli toki hieman hankalampaa (ainakin ensimmäisen palan) kuin irtopohjavuoasta, mutta kaunis se oli siinäkin!
tiistai 13. syyskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti