sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kvinoa-omenasalaatti

Lihapullien lisäkkeenä syötiin papaijasalaatin lisäksi kvinoa-omenasalaattia. Samalla reseptillä tehtyä kuin torstai-iltana ladyissa.

Kvinoa-omenasalaatti

3 dl kvinoaa
1 kurkku
2 hapanta omenaa
5 rkl hasselpähkinöitä

Kastike
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl valkoista balsamicoa

Keitä kvinoa:
Huuhtele kvinoa kattilassa tai siivilässä huolellisesti, muuten se voi olla kitkerää. Mittaa kattilaan 6 dl vettä ja kvinoa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa muuttunut läpikuultavaksi.

Anna kvinoan jäähtyä hyvin. Paloittele kurkku ja omenat ja sekoita kvinoan kanssa. Lisää myös hasselpähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaatin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti