.. nimittäin Death by Chocolate!
"Kuolemakakun" tein ompeluseuroihin torstai-illaksi, tarjosin sitä perjantaina töissä ja viikonlopuksikin vielä jäi. Kohtuullisen tuhtia siis, mutta mitä muuta voi odottaa jos kakkuun käytetään 850 g suklaata eikä siihen ole edes laskettu koristeita?!?
Death by Chocolate -kakusta olen lukenut muutaman kerran ja kaikki kehuvat kommentit saivat sen jäämään mielessä listalle "kokeiltava joskus". Se joskus tuli nyt.
Kakkuun tulee suklaata taikinaan, täytteeseen ja päällykseen, joten se on todellisen suklaanystävän leivonnainen. Mutta kannattaa tarjota huoneenlämpöisenä, jääkaappikylmä suklaatäyte saattaa aiheuttaa a) ongelmia kakun leikkaamisessa ja b) ei ole niin hyvää..
Reseptejä kakkuun olen bongannut muutaman, nyt päätin kokeilla tätä Täkki ja torkkupeitto -blogissa olevaa. Konjakkia ei ollut kaapissa, joten täytteeseen päätyi pari ruokalusikallista amarettoa ja toinen mokoma armanjakkia.. joka sai erään ompeluseuralaisen mietteliään oloiseksi kunnes välähti.. armanjakki ja arsenikki, sama asia :D
Death By Chocolate
(kaikki kunnia reseptistä Annalle)
Pohja:
225 g tummaa suklaata
115 g suolatonta voita
1,5 dl maitoa
225 g muskovadosokeria
10 ml vaniljaesanssia
2 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
1,5 dl hapankermaa
225 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 rkl vadelmamarmeladia
4 rkl konjakkia
400 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
Kuorrutus:
2,5 dl kuohukermaa
225 g hyvää tummaa suklaata
Pohja:
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Asettele leivinpaperi pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle, rasvaa reunat.
Sulata suklaa kulhossa mikroaaltouunissa puoliteholla maidon ja voin kera. Sekoita välillä. Kun seos on tasaista, lisää sokeri ja vanilja ja jäähdytä.
Vatkaa hapankerma ja munankeltuaiset kulhossa ja yhdistä siihen jäähtynyt suklaaseos.
Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinaan varovasti, sen ei tarvitse olla täysin sekoittunut, pääasia ettet sekoita liian kauan ja menetä kuohkeutta.
Kaada vuokaan ja paista n 45-55 minuuttia kunnes kakku on kiinteä päältä painaessa. Älä paista liikaa ettei kakkupohjasta tule kuiva!
Täyte:
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Lämmitä kattilassa vadelmamarmeladi ja 1 rlk konjakkia. Levitä seos pullasudilla kakkukerrosten päälle (tämä prosedyyri muodostaa 'sinetin' kakkupohjien päälle ettei seuraava suklaaseos imeydy liikaa kakkuun). Sulata suklaa kulhossa mikrossa puoliteholla voin ja lopun konjakin kanssa. Sekoita välillä. Anna seoksen jäähtyä kunnes se alkaa olla tarpeeksi paksu levittämiseen.
Levitä puolet suklaasta varoen kakkupohjalle (älä häiritse vadelmasinettiä), laita toinen kakkukerros päälle ja levitä loput suklaasta sille. Lopuksi hattu päälle ja kakku jääkaappiin lepäämään siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
Kuorrutus:
Kuorrutusta varten sulata suklaa ja kerman kera mikrossa. Jäähdytä. Kun seos on kylmää, vatkaa sitä kunnes se alkaa olla hieman kuohkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele.. milläs muullakaan kuin suklaalla!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti