Keittiön työtasolla pitkään odotellut, sanomalehdestä talteen repäisty perunakarrin resepti sai inspiroitumaan, joten tänään lautasella oli intialaistyylisiä makuja.
Perunakarrin kanssa syötiin sitruunabroileria paprika-chilikastikkeella ja lisäksi tein tomaatista ja appelsiinista raikkaan salaatin. Olikin tarpeen, sillä allekirjoittaneella on paha tapa liioitella chilin kanssa.. Sitruunabroilerin ja kastikkeen ohjeen sovelsin Lindahlsin sivuilta ja Kotona-blogista.
Sitruunabroileria ja paprika-chilikastiketta
500 g maustamattomia broilerinfileitä
Marinadi:
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl garam masalaa
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita marinadin ainekset ja sivele fileille. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Tämä kokki ei hoksannut valmistella ruokaa lauantaina, joten marinoitumiseen oli aikaa vain puoli päivää. Ei kannata olla yhtä kiireinen..
Ruskista fileet paistinpannulla ja nosta uunivuokaan. Kaada päälle loppu marinadi. Kypsennä uunissa 125 asteessa noin 20 minuuttia.
Paprika-chilikastike
3 dl partista
1 punainen paprika
3 rkl juoksevaa hunajaa
1/2-1 tl cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
Halkaise paprika ja poista siemenet. Paahda uunin grillivastuksen alla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita muut ainekset. Poista kuori ja paloittele paprika ja lisää kastikkeen sekaan. Kannattaa olla varovainen sen cayennen kanssa..
Taviksen perunakarri
noin 1/2 kg kiinteitä perunoita (kesäkurpitsa ja kukkakaali käyvät myös)
Mausteseos:
1 iso sipuli
noin 4 cm tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl chilimaustetta
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
Kuori raa'at perunat ja paloittele ne. Silppua sipuli ja valkosipuli, raasta inkivääri. Mittaa mausteet valmiiksi.
Kuullota sipulia öljyssä ja sekoita joukkoon mausteet. Anna makujen avautua hetki, kaada sekaan perunanpalat. Pyörittele perunoita hetki mausteseoksessa, laita kansi päälle ja alenna lämpö. Anna hautua kypsiksi. Ruoan voi tehdä myös kypsistä perunoista, silloin se luonnollisesti valmistuu nopeammin.
Marinadi:
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl garam masalaa
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita marinadin ainekset ja sivele fileille. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Tämä kokki ei hoksannut valmistella ruokaa lauantaina, joten marinoitumiseen oli aikaa vain puoli päivää. Ei kannata olla yhtä kiireinen..
Ruskista fileet paistinpannulla ja nosta uunivuokaan. Kaada päälle loppu marinadi. Kypsennä uunissa 125 asteessa noin 20 minuuttia.
Paprika-chilikastike
3 dl partista
1 punainen paprika
3 rkl juoksevaa hunajaa
1/2-1 tl cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
Halkaise paprika ja poista siemenet. Paahda uunin grillivastuksen alla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita muut ainekset. Poista kuori ja paloittele paprika ja lisää kastikkeen sekaan. Kannattaa olla varovainen sen cayennen kanssa..
Taviksen perunakarri
noin 1/2 kg kiinteitä perunoita (kesäkurpitsa ja kukkakaali käyvät myös)
Mausteseos:
1 iso sipuli
noin 4 cm tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl chilimaustetta
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
Kuori raa'at perunat ja paloittele ne. Silppua sipuli ja valkosipuli, raasta inkivääri. Mittaa mausteet valmiiksi.
Kuullota sipulia öljyssä ja sekoita joukkoon mausteet. Anna makujen avautua hetki, kaada sekaan perunanpalat. Pyörittele perunoita hetki mausteseoksessa, laita kansi päälle ja alenna lämpö. Anna hautua kypsiksi. Ruoan voi tehdä myös kypsistä perunoista, silloin se luonnollisesti valmistuu nopeammin.
Sitten jälkkäriosastolle.
Miten sanat "raikas" ja "pilvenpehmoinen" voi sovittaa samaan lauseeseen? Sanomalla sitruunavaahto..
Sitruunavaahto (2-4 annosta)
1 liivatelehti
1 sitruuna
1 dl kermaa
1 muna
1 rkl sokeria
Laita liivatelehti kylmään veteen. Raasta puolikkaasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Erottele kananmunasta valkuainen ja keltuainen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehti siihen.
Valkuaiset on vatkattava aina ehdottoman puhtailla välineillä ja koska olen laiska, vatkaan ne aina ensin ettei vatkaimen koukkuja tarvitse välissä pestä ja kuivata. Valkuaisvaahto alkaa vettymään nopeasti, joten kannattaa tehdä loput vaiheet reippaasti.
Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jäähtynyt sitruunamehu keltuais-sokerivaahtoon. Nostele joukkoon kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto. Varovasti, että ilmavuus säilyy!
Lusikoi tai pursota laseihin, koska yksinkertainenkin jälkkäri maistuu paremmalta kauniista lasista. Määrästä tuli neljä pientä lasillista, isommissa jälkiruokakulhoissa olisi riittänyt kahdelle.
Niin, se paprika! Minä ja paprika olemme ystäviä. Särön ystävyyteen on aiheuttanut paprikan kuoriminen. Joko kuori ei irtoa tai sormet palavat ja seurauksena on ärtynyt ja tympääntynyt kokki. Nyt se onnistui. Täydellisesti. Ystävyytemme lujittui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti