sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Skonssi on hyvä asia!

Banaani ja piimä ne yhteen soppii.. Ajatelkaa nyt banaanikakkua, banaanileipää, banaani-piimäsmoothieta ja mitä näitä nyt on. Jotkut vain ovat luotuja toisilleen.

Sunnuntai kaipasi jotain, jotain, ja kun pöydällä oli jo vähän ruskeapilkullisia banaaneja ja jääkapissa piimää ryöstettäväksi (sori Ukko), alkoi työntäyteinen sunnuntai-iltapäivä näyttää paljon paremmalta!


Banaani-piimäskonssit

2 1/4 C jauhoja
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
60 g voita
3/4 C piimää
1/2 C muussattua banaania
1 tl vaniljauutetta

Yhdistä kuivat aineet. Nypi sekaan voi niin että seoksesta tulee murumaista. Lisää piimä, banaani ja vanilja.

Painele taikinasta parin sentin paksuinen levy jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta kiekkoja pyöreällä muotilla (tai vaikka juomalasilla) ja siirrä pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Pitäisi tulla 12 kpl, mutta mulla on kai niin isot lasit että tulee 9-10. Ohjeessa C=2,4 dl. Ohje on ihanasta Merry Morning -blogista, jossa Johanna käyttää kuppimittoja. Minullakin laatikosta löytyy mittasarja kupeille, joten mitäpä noita muuntamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti