torstai 16. helmikuuta 2012

Ei ole enää nälkä..

Tänään tosiaan herkuteltiin taas ladyissa. Edellisen kuvan tyyppi oli sampi, mikä oli itselleni ihan uusi tuttavuus.

Alkuruokana oli samettinen hernekeitto, tehty kuivatusta hernerouheesta jollaista en tiennyt olevankaan.


Keiton kanssa syötiin kauraleipää ja lisäksi leivottiin ranskalaista maalaisleipää. Komeita limppuja tuli!


Pääruoaksi lautasella oli paahdettua sampea välimeren tapaan, mango-ananassalsaa, duchesse-perunoita ja vihersalaattia jogurtista tehdyllä salaatinkastikkeella.


Jälkkäriksi tehtiin Ellen Svinhufvud -kakkua. Kakun resepti on opettajan mukaan se ainoa oikea ja alkuperäinen, mutta vastoin kuin moni luulee, reseptiä ei kehitellyt Ellen. Hän vain piti kakusta niin paljon että kakun keksinyt leipuri halusi nimetä sen hänen mukaansa. Kakku on koottu neljästä marenkilevystä ja kahvikreemistä ja koristeltu paahdetuilla mantelilastuilla (meinasivat hittolainen paahtua vähän liikaakin..!) ja marsipaanikoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti