perjantai 26. elokuuta 2011

Tortillavuoka

Sellaiset ruoat, mitkä voi tehdä etukäteen lähes valmiiksi, ovat mukavia. Perjantaina oli tulossa vieraita, enkä halunnut tai ehtinyt kokkaamaan perjantaina töiden jälkeen. Tein tortillavuoan paistamista vaille valmiiksi uunivuokaan torstaina ja perjantaina vain paistoin sen. Tämä ruoka ei ollenkaan kärsi siitä että se seisoo vuorokauden jääkaapissa raakana!

(kuvassa ilman kuorrutusta raakana)

Jauheliha-tortillavuoka

400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
suolaa, pippuria, jeeraa, chliä jne
1 prk tomaattimurskaa
3 tomaattia
2 prk ananasrenkaita
1 pkt tortillalettuja (6-8 kpl)

Kuorrutus:
200 g juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella)
3 dl kermaa

Ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta. Lisää tomaattimurska, pilkotut ananakset sekä tomaatit. Anna hautua 5 minuuttia.

Leikkaa tortillat poikittain joko kolmeen tai neljään osaan (koosta riippuen) ja rullaa pystyyn vuokaan. Kaada kastike rullien sisään. Sekoita juustoraaste ja kerma ja kaada rullien päälle.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Täällä kinkku-ananas-homejuustoversio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti