maanantai 15. elokuuta 2011

Ahvenanmaan pannukakku

Paise..


Ostin työkaverilta pari rasiaa luomumunia ja piti keksiä niistä jotain. En ole koskaan ennen tehnyt Ahvenanmaan pannukakkua, joten ajattelin kokeilla. Aloittaessani unohdin että olen joskus vannonut keittäväni seuraavan kerran riisipuuroa vasta kun minulla on haudekattila.. sanotaan niin että vaikka pannari oli hyvää, se ei riittänyt kattamaan pohjaanpalaneen riisipuurokattilan puhdistusyrityksistä johtunutta ärsyyntymistä!


Vaikka oli se kyllä aika hyvää mustikoiden kanssa..



Ahvenanmaan pannukakku
(elisa.netistä)

Puuro pannukakkuun:

5 dl maitoa
3/4 dl puuroriisiä tai mannaryynejä
1/2 tl suolaa

Muut ainekset:

4 kananmunaa
7 dl maitoa
1/2 dl sokeria
noin 3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl voisulaa

Valmistus
1. Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä.
2. Lisää muut ainekset puuron sekaan ja sekoita aineksista tasainen pannukakkutaikina.
3. Kaada taikina hyvin voideltuun uunipannuun ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pannukakku on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti