Ostin ämpärillisen mustikoita ja voi että tuoreet mustikat ovat hyviä!
Olen törmännyt blogistaniassa jo vuosia sitten tähän reseptiin ja monista kehuista huolimatta (ja tuoreiden mustikoiden puuttuessa) kokeileminen on vaan jäänyt. Nyt päätin tehdä ja kyllä, valkosuklaa-mustikkapalat suorastaan sulavat suuhun! Pelkäsin että ovat liian makeita valkosuklaan vuoksi, mutta pelko oli turha.
Valkosuklaa-mustikkapalat (pellillinen)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
1,25 dl juoksevaa tai sulatettua huoneenlämpöistä margariinia
2 dl mustikoita + 1/2 rkl perunajuhoja + 1/2 rkl sokeria
Päälle: 200g valkosuklaata
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva , kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Paista vielä hetki jos piirakka ei ole vielä kypsä.
Jäähdytä piirakka hyvin. Sulata valkosuklaa ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa.
Jos haluat paksumman piirakan, tee taikina puolitoista tai kaksinkertaisena ja paista hieman pidempään. Suklaan määrää ei tarvitse lisätä ellet halua myös paksumpaa kuorrutetta. -> tein pohjasta vähän vajaan pellin kokoisen ja siitä tuli sopivan paksu.
Kikkare kuvassa on kuivattu mustikka. Ajattelin jos kuivatut mustikat sopisivat valkosuklaan päälle koristeiksi. Mikä älynväläys.. mistä lähtien kuivat ruppanat ovat olleet kauniita?!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti