sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mix and Match

Oltiin menossa mökille ja tarkoitus oli syödä salaattia jonkun grillatun lihanpalan kaverina. Ei kuitenkaan huvittanut alkaa rehujen pesu- ja pilkkomisoperaatioon mökillä, mutta ei myöskään huvittanut syödä vettyneitä salaatinlehtiä seuraavana päivänä, joten jotain piti keksiä. Ja keksinkin!

Kuljetusta kestävä feta-perunasalaatti

jääsalaattia
puolikas kurkku

Nämä pilkoin muovirasiaan jossa on ritiläpohja, ideana se että neste valuu ritilän alle eivätkä salaatinlehdet vety.

Toisessa rasiassa sekoitin:

5 perunaa keitettynä ja kuutioituna
1/2 pussia babyporkkanoita kiehautettuna tai pari porkkanaa keitettynä ja viipaloituna
pieni maustekurkku kuutioina
punasipulia renkaina
100-150 g meetwurstia (tai kinkkua) paloiteltuna
fetaa (käytin apetina-paketin jossa oli fetaa ja vihreitä oliiveja)

Kastike:
1/2 dl kermaviiliä (partis sopii myös)
1/2 dl ranskankermaa
mustapippuria ja suolaa myllystä

Kastikkeen ainekset sekaisin ja jälkimmäiseen kippoon perunasalaatin sekaan. Lopuksi kaikki sekaisin.

Salaatti kulki siis kahdessa rasiassa mökille, jossa se syötiin vasta seuraavana päivänä. Silloin vain purkkien sisällöt sekaisin ja meillä oli tarjolla freesi salaatti vähällä vaivalla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti