Lauantain ruokana oli rottaa eli lihamureketta. Löysin ohjeen taas eräästä blogista ja päätin kokeilla.. ehdottomasti kannattava kokeilu, ruoka oli loistavaa!
Resepti talteen, eli italialaistyyppinen lihamureke:
600g sika-nautaa
kananmuna
raastettua parmesaania
yksi chilimakkara (sellainen sormenpaksuinen tanko)
suolaa ja pippuria
Chilimakkaran pilkoin ihan pieneksi. Sitten kaikki ainekset sekaisin ja työlaudalle levyksi. Levyn päälle muutama kinkkusiivu ja juustoa, nyt käytin chili-paprikajuustoa pienen paketin. Sellaista pehmeähköä, mutta ei kuitenkaan sulatejuustoa. Levyn reunat käännetään peittämään täyte ja laitetaan vuokaan saumapuoli alaspäin. Kannattaa olla tarkkana ettei jauhelihaan jää aukkoja joista juusto pääsee sulaessaan karkaamaan.. Uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Alkuperäinen ohje La Dolce Vita -blogista, tosin jätin pois leipäviipaleet ja maidon.
Tätä meillä tehdään toistekkin, oli sen verran hyvää!
lauantai 2. huhtikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti