tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pientä suolaista

Taas aamupalan hifistelyä, leivoin muffinssipellillä pieniä kinkkupiiraita. Pohjataikina oli helppotekoinen ja onnistuu myös pienissä foliovuoissa. Tuli kokeiltua kun entinen isompi muffinssipelti oli niin huonokuntoinen että heitin sen pois ja olen unohtanut ostaa uuden..



Uunista ulos.. ei olisi millään malttanut antaa jäähtyä!



Ohjeen huomasin Kermaruusu-blogissa, laitetaan vielä tähän muistiin itselle. Pohjataikinassa oli pari ruokalusikallista vettä, jätin pois kun taikina oli sopivaa ilman sitäkin. Täytteestä jätin pois sipulin koska en yksinkertaisesti viitsinyt odottaa paistinpannun lämpenemistä yhden sipulin takia..

Kinkkuruukut 12 kpl

Pohja:
100g pehmeää voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Täyte:
200g kinkkua
1 prk snack vihreät oliivit ja valkosipuli salaattijuustoa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
50g juustoraastetta
mustapippuria
1/4 tl yrttisuolaa

Sekoita voi, vehnäjauhot ja kanamuna tasaiseksi taikinaksi. Voitele muffinssipelti ja painele taikinaa koloihin. Laita pelti jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Suikaloi kinkku ja feta+oliivi+valkosipuli-sekoitus (ei pakollista). Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään. Jaa täyte muffinipellin vuokiin. Paista 200 asteessa 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti