sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Halloumia leivälle

Onko tästä blogista tulossa paikka minne dokumentoidaan sunnuntain aamiaiset? Ehkä ei, mutta viime aikoina on tullut hifisteltyä sunnuntai-aamuisin ja onhan ne eväät pitänyt myös kuvata kun ovat kauniimpia kuin tavallinen partis-keitetty muna-karjalanpiirakka -setti.

Halloumileipään tuli ajatus parin vuoden takaiselta italialaisen ruoan kurssilta, jossa tehtiin halloumi-bruschettoja.

Tomaattisalaattia kirsikkatomaateista, sipulista, oliiviöljystä ja mustapippurista. Ja tuoreesta basilikasta.. mun lemppariyrtistä!



Ciabatta uunista ulos:



Pannulla käristetyt halloumi-viipaleet.. eivät ole kovin esteettisiä, mutta ah niin ihania. Halloumi kannattaa ehdottomasti paistaa voissa ja oliiviöljyssä!



Ja kaikki kasattuna yhteen:



Mitä muuta voisi sunnuntai-aamulta toivoa? Tietysti sen lisäksi että yli-innokas koira-nuorukainen ei olisi herättänyt tunnin välein seitsemästä alkaen..

Alkuperäinen resepti: Halloumi-tomaattisalsabruschetta

Tomaattisalsa:
noin 20 kirsikkatomaattia
1/2 pieni sipuli
kourallinen basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Leikkaa huuhdellut kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa keskenään tomaatti, sipuli ja basilika. Mausta mustapippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä.

n. 200g halloumi-juustoa
oliiviöljyä
4 viipaletta maalaisleipää tai vastaavaa
1 valkosipulinkynsi

Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla kummaltakin puolelta.

Paahda leivät (isompi määrä menee kätevästi uunissa) ja hiero leivän pintaan valkosipulia. Jaa tomaattisalsa leiville ja nosta päällimmäiseksi halloumi-viipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti