To cook -listalla on pitkään ollut hernepyree. Pyreet tuntuvat nykyään olevaan hip ja cool, mutta minä en edes tiedä mikä ne erottaa soseesta vai erottaako mikään. Kovasti niistä kuitenkin vouhotetaan kokkiohjelmissa ja ruokablogeissa.
No nyt tuli sitten itsekkin kokeiltua hernesosetta ja ei jää viimeiseksi kerraksi mitä tulee pyreiden maailmaan. Vaikka vähän oikaisinkin loppuvaiheessa.. Kuvat eivät tee millään lailla oikeutta pyreen upealle värille, vaan se olisi pitänyt kuvata luonnonvalossa jos suinkin olisi ollut mahdollista. Jos joku ruoka sopii pääsiäiseen ja kevääseen, se on tämä!
Kokkasin myös lohirullia, tässä uuniin menossa.
Kyllä näillä mahat saatiin täyteen!
Lohirullat
Noin 1 kg ruodotonta lohifileetä
suolaa
valkopippuria
200 g vuohenjuustoa
tilliä tai kirveliä
vuokaan:
2 dl valkoviiniä tai sitruunamehua ja vettä (puolet ja puolet)
1 rkl äyriäisfondia
Leikkaa kalafilee suikaleiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kääri rullalle ja laita sisään pala vuohenjuustoa, kiinnitä hammastikulla. Laita uunivuokaan, jonne kaadetaan myös valkoviini ja fondi. Minulla ei ollut fondia, joten maustin muuten. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Hernepyree
2 dl kasvislientä
400 g pakasteherneitä
suolaa
valkopippuria
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi. Paseeraa pyree siivilän läpi ja kuumenna kattilassa.
Jätin paseeraamatta koska olin laiska.. ja koska se ei minusta sitä kaivannut. Samettisempaahan siitä olisi tullut, mutta mutta.. Eihän sitä tiedä vaikka olisi erittäin tuomittavaa kutsua pyreeksi tuota paseeraamatonta soseen tekelettä, mutta siinä tapauksessa olen valmis ottamaan vastaan kolme ruoskaniskua. Sillä hyvää se oli joka tapauksessa. Ohjeen löysin joskus mainiosta Sillä sipuli -blogista ja laitoin talteen odottamaan kokkaamista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti