perjantai 6. huhtikuuta 2012

Sitruunaa ja valkosipulia

Sitruuna ja valkosipuli ovat tämän hetken lempimausteitani ja niitä löytyi pääsiäismenusta paljon! Saatiin vieraita pääsiäiseksi ja oli mukava laittaa perjantaina ruokaa koko porukalle. Vielä mukavampaa se olisi ollut jos ei olisi tarvinnut alkaa miettimään muutoksia menuun viime hetkillä uunin hajottua torstai-iltana..


Alkuruoaksi syötiin porkkana-appelsiini-inkiväärikeittoa. Ohjeen olin nähnyt Kauhaa ja rakkautta -blogissa ja se suorastaan huusi päästä pääsiäispöytään! Keiton kanssa oli tarkoitus paistaa valkosipulileipää, mutta leipä jäi sattuneista syistä raa'aksi. No, keitto maistui hyvältä ilman lisukkeitakin, oli oikein täyteläistä ja maukasta. Päälle silppusin ruohosipulia ja paahdoin pinjansiemeniä.

Appelsiininen porkkana-inkiväärikeitto

800 g porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai pilkottuna
2 dl appelsiinimehua
6 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
2 tl curryjauhetta
1 dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen porkkanat ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi, mehu, fondi ja curry.

Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat riittävän pehmeitä soseutettaviksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto uudestaan ja hämmennä joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla.


Pääruoaksi syötiin sitruunakanaa, tällä kertaa paistinpannulla valmistettuna ja kermatilkalla höystettynä. Kanan kyljessä oli quinoasalaattia (quinoaa, kurkkua ja papuja) sitruunaisella kastikkeella (sitruunaa, oliiviöljyä, valkosipulia ja mausteita) sekä mozzarellasalaattia. Mozzarellasalaatti on alunperin Harri Syrjäsen Soppamies-kirjasta ja bongattu omaan "to do -reseptiarkistoon" jostakin blogista.. vielä kun muistaisi mistä :)

Mozzarellasalaatti

1/2 prk ranskankermaa
2 rkl sitruunanmehua
250 g minimozzarellapalloja
1 rasia kirsikkatomaatteja
basilikaa muutama oksa silputtuna
lajitelma erilaisia salaatteja
oliiviöljyä, suolaa ja ripaus sokeria

Huuhdo salaatit ja kuivaa. Revi tarjoiluvadin pohjalle. Pirskota oliiviöljyä salaattipedille.
Puolita kirsikkatomaatit (ja mozzarellapallot). Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, suola ja ripaus sokeria. Sekoita joukkoon tomaatit ja mozzarellat sekä basilika. Nostele salaattipedille.



Jälkkärinä nautittiin jogurttihyydykettä persikalla. Edellisellä ruokakurssilla saadussa vihkosessa huomioni kiinnitti kuva piimähyydykkeestä joka oli hyydytetty lasiin vinottain. Loistava idea, jota oli pakko testata. Ohje itsessään oli helppo, vaikeinta oli keksiä miten lähes täyteen jääkaappiin saa niin paljon tilaa että sinne mahtuu rakentelemaan telineen jossa korkeat jalkalasit mahtuvat olemaan hyytymisen ajan vinottain..


Onnistuin, hyydykkeistä tuli kauniita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti