.. tule hyvä kakku. Ja tulihan niitä, kaikkiaan kahdeksan!
Olin loppuviikosta kansalaisopiston täytekakkukurssilla, jolla teimme kahdeksan erilaista kakkua. Jokainen ryhmä teki yhden tai kaksi kakkua ja lopuksi maisteltiin. Runsaat tuliaisit lähtivät myös kotiin mukaan, ei puhettakaan että olisimme pystyneet 16 henkilön voimin nuo tuhoamaan.
Etualalla Brita tuoreilla mansikoilla ja takavasemmalla kinuskikakku. Brita oli ehdoton suosikkini ja ilmeisesti aika monen muunkin, sillä kakkuvati tyhjeni rasioihin kiitettävällä nopeudella!
Etualalla kakku jossa ei ole mitään. Ei laktoosia, gluteenia, kananmunaa, maitoa, makua.. No ei, tähän kakkuun ei pätenyt vanha vitsi pahvinmakuisesta kakusta. Pohjassa oli ihana banaanin maku ja jäin pohtimaan voisiko ko. ohjeella tehdä gluteenittomaan hyydykekakkuun ohuemman pohjan. Päällä soijakermaa ja paahdettuja mantelilastuja.
Etualalla mustikka-tyrnikakku.
Edessä (joulu)halko, joka oli itseasiassa hyvää, mukavan suklaista. Taaempana prinsessakakku ja sacherkakku. Sacherkakku oli toki suklaista, mutta omaan makuuni liian kuivaa. Prinsessakakkua en ole muistaakseni koskaan ennen maistanut, saatikka tehnyt. Täytteenä oli mansikkahilloa ja vaniljakastiketta. Leikatessa prinsessakakun pinnalla oleva marsipaani alkoi kuoriutumaan, kuulemma marsipaanikerroksesta olisi kannattanut tehdä paksumpi.
Vappukakussa oli täytteenä mustaherukkahilloa ja kaakao-voikreemiä. Kreemiä levitettiin myös kakun päälle ja sivuille. Sen päälle värjättiin vaahtokarkin makuisesta sokerimassasta hempeän keväisen vaaleanpunainen kuorrutus. Päästiin kokeilemaan myös pikeerin tekemistä ja käyttämistä. Kiehkurakuviointi olisi vaatinut pienempireikäisen tyllan, mutta nyt mentiin vähän massiivisemmilla kuvioilla. Kakussa näkyy myös ajankohta, vihreä läiskä esittää vappupalloa..
Örp. Jääkapissa on vieläkin pala sacheria.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti