tiistai 1. toukokuuta 2012

Sotkun munkit

Paras munkkiohje ever! Netissä on monia "Sotkun munkkien" ohjeita, mutta suurin osa taitaa olla muunnelmia tästä ohjeesta minkä poimin soppakauha.comista.Itsekkään en paistanut 120 munkkia vaan tein neljäsosan taikinasta. Siinäkin oli liikaa kahdelle ihmiselle.. Simaa en alkanut tekemään itse vaan ostin työpaikkaruokalan äitien simaa :)



Sotkun munkit n. 120 kpl 

2 litraa kädenlämpöistä vettä 
400 g hienoa sokeria 
400 g leivontamargariinia 
50-60 g suolaa 
4 kananmunaa 
200 g hiivaa 
n. 4 kg vehnäjauhoja 
2 litraa kasviöljyä paistamiseen 

Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, suola, munat ja hiiva. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata taikina. Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. Jos kohotat liikaa, ne menevät paistettaessa kuopalle. 

Kuumenna kasviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pala valkoista leipää. Öljy on sopivan kuumaa kun pieni leipäpala ruskistuu kauniiksi. Liian kuumaa öljy alkaa savuta. Upota öljyyn 3-4 munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä niitä reikäkauhalla. 

Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan ja kierittele niitä sokerissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti