perjantai 11. toukokuuta 2012

Kakkua kinkulla ja kakkua kalloilla

Oli taas ompeluseurat ja minulla leivontavuoro. Pitkään on tehnyt mieli tehdä voileipäkakkua ja päätin hyödyntää tilanteen. Pitkään on myös pitänyt tehdä mangojuustokakkua joita on näkynyt blogeissa paljon parin viime vuoden aikana. Eli ruokalista oli helposti tehty!

Voileipäkakku on aikaisemminkin blogattu voittamaton voileipäkakku, aluperäinen ohje Monkeyfoodista.



Mangomoussekakku suklaasydämellä 


Pohja:
1,5 pötköä vaniljatäytekeksejä
35g voita


Suklaamousse:
1 dl kermaa
50 g tummaa suklaata
1 keltuaista
0,5 dl tomusokeria
1 liivatetta


Mangomousse:
3 dl kermaa
1 prk vaniljanmakuista tuorejuuston kaltaista rahkavalmistetta
250 g mangososetta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä


Kiille:
1 dl mangosose
1 dl vettä
2 liivatelehteä


Kakun tekeminen aloitetaan hyydyttämällä pieni suklaamoussekakku. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Vatkaa keltuainen ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu suklaa keltuaisvaahtoon. Liuota pehmennyt liivatelehti tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää koko ajan sekoittaen suklaa-keltuauismassaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada halkaisijaltaan 12 cm irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään (tai pakastimeen).


Valmista keksipohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla niiden joukkoon sulatettu voi. Laita keksiseos halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuokaan. Minulla koko kakkuun ei riittänyt vuoan korkeus, mutta reunakalvo auttoi lisäten vuoan korkeuteen tarvittavat sentit. Eli hieman isompikin vuoka käy.


Mangomoussen valmistus aloitetaan myös liivatelehdistä. Laita kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuustonkaltaiseen rahkavalmisteeseen (jep jep, ei ollenkaan minun tapaistani käyttää näitä, mutta kun näin purkin kaupassa, päätin noudattaa alkuperäistä ohjetta) sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada mangososeen sekaan. Kaada mangosose rahkavalmisteen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kermavaahto varovasti nostelleen.


Kakku kootaan laittamalla hyytynyt suklaamoussekakku keksipohjan päälle. Suklaasydän peitetään mangomoussella ja hyydytetään jääkaapissa.


Hyytyneen kakun päälle tehdään mangokiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna 0,5 dl vettä kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita loppu vesi ja mangosose keskenään, lisää joukkoon liivate. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja hyydytä vielä jääkaapissa muutama tunti.

 
Mangomoussekakun ohjeen löysin Kermaruusu-blogista. Tähän ohjeeseen päädyin koska ihastuin ideaan suklaamoussesydämestä. Alkuperäisellä ohjeella kakusta tulee tosi iso, tein omaan pienempään vuokaan ylläolevilla määrillä. Mangon ja suklaan yhdistelmä on upea, kannattaa kokeilla! 


Kallat muotoilin sokerimassasta, emit marsipaania. Kantapään kautta opittua: sokerimassakukat eivät sovi hyydykkeen päälle.. alkoivat nimittäin sulaa aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti