perjantai 6. huhtikuuta 2012

All-time-favourite rahkapiirakka

Kovanonnen piirakka! Yleensä leivon rahkapiirakkaa vain kerran vuodessa, pääsiäiseksi. Tällä kertaa oli vähällä ettei piirakka jäänyt raa'aksi. Piirakan paistoaika on noin tunti ja jossain 40 minuutin kohdalla uuni hajosi. Onneksi en tajunnut sitä heti, sillä piirakka oli uunissa jälkilämmössä ja oli juuri ja juuri kypsää. Oikeastaan ihan hyvää. Ohje on vanhasta Valittujen Palojen kautta hankitusta Kodin suuresta leivontakirjasta. Muistan kun ostin kirjan ensimmäiseen kotiin, vuosi taisi olla 1996. Ohje on käytössä edelleen ja on paras rahakapiirakkaohjeeni!


Rahka-tuorejuustotorttu 

Pohja: 
100 g voita 
1 dl sokeria 
1 muna 
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 

 Täyte: 
1 prk (250 g) rahkaa
200 g tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
0,75-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Voitele halkaisijaltaan noin 25-senttinen irtopohjavuoka. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään sekoitettuna. Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi. 

Sekoita tuorejuusto tasaiseksi ja lisää joukkoon rahka. Vatkaa seos sileäksi. Lisää munat, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää täytteen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. 

Kaada täyte pohjan päälle ja paista torttua 175 asteessa 50-60 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti