Pääsiäislauantaina oltiin kaupungilla koko porukka ja pohdittiin illan ruokavaihtoehtoja. Uuniahan ei ollut käytössä edelleenkään, mikä vähän rajoitti luovuutta. Jälkkäriksi kuitenkin päätettiin suklaavanukas... hyvä, saisin muutaman uuden mielipiteen vanukkaan hyvyydestä (oma mielipide) tai huonoudesta (miehen mielipide)!
Hetken päästä kaupassa löysin ostoskärrystä jostakin kummasta sinne joutuneen suklaavanukaspurkin ja harkitsin jo millä sanoilla kiittelen miestä luottamuksesta. Ennenkuin sanat pääsivät ulos, päätin kääntään tilanteen voitoksi ja järjestää sokkotestin omatekoisen suklaavanukkaan ja einesteollisuuden äitien vanukkaan välillä. Tällä kertaa olinkin astetta ovelampi ja sulatin suklaan.. ei enää möykkyjä! Arvelin että näin saisin rakenteesta vähän enemmän vanukasmaista eikä ainakaan rakenne paljastaisi kumpi on kotoisin Saksasta ja kumpi Mikkelistä.
Arvovaltaiseen raatiin kuului kolme henkilöä ja lupasin pyhästi olla suuttumatta vaikka X-tran suklaa... siis tarkemmin katsottuna kaakaovanukas voittaisi. Peli oli aika selvä alusta asti, jo rakenne paljasti kumpi oli meidän keittiöstä. Oikealla siis liivatteinen, hyllyvä kaakaovanukas, vasemmalla tiiviimpi ja ilman liivatetta tehty suklaavanukas.
X-tran äidit 0 - minä 3
Suklaavanukkaat (4-5 kippoon)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
0,5 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
3 keltuaista
4,5 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g suklaata (kunnon kamaa eli 70-prosenttista)
Sekoita kattilassa keskenään sokeri, vaniljasokeri, maissitärkkelys, kaakaojauhe ja suola. Lisää 1 dl maitoa sekä keltuaiset ja sekoita hyvin.
Sekoita toisessa kasarissa keskenään loppu maito sekä kerma.
Rouhi suklaa mahdollisimman hienoksi ja sulata se.
Kuumenna maito-kermaseos liedellä juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada se sokeri-kaakaojauheseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Siirrä nyt sokeri-maitoseoksen sisältävä kattila liedelle ja sekoittele matalalla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes seos on saostunut suunnilleen majoneesin paksuiseksi. Älä jätä seosta vahtimatta, sekoita koko ajan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon suklaarouhe.
Kaada kippoihin ja jäähdytä jääkaapissa. Alkuperäisessä ohjeessa Eeva ehdottaa koristeeksi kermavaahtoa ja suklaarouhetta.. meillä syötiin simppelisti raakana ja harmiteltiin valkosuklaarouheen puuttumista.
Vertailun vuoksi X-tra kaakaovanukkaan aineslista:
Rasvaton maito, sokeri, glukoosi-fruktoosisiirappi, kerma, muunnettu maissitärkkelys, rasvaton kaakaojauhe (1,6 %), hyytelöimisaine (E 407), aromi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti