Lauantai-iltana syötiin alkuruoaksi lempeäntulista paprikakeittoa ja valkosipulipatonkia, pääruoaksi sitruunaista kanaa ryttypottujen ja mozzarellasalaatin kanssa ja jälkkäriksi tiramisua..
Paprikakeiton ohje on peräisin edelliseltä ruokakurssilta, mutta se olikin ohjeista ainoa etukäteen testattu ja hyväksi todettu. Tosin vain makunsa puolesta, sillä itse en sitä kurssilla tehnyt. Keittoon livahti ehkä hitunen liikaa cayennea, mutta sen tosiaan pitikin olla lempeän tulista..
Valkosipulipatonki tuunattiin ihan vaan kaupan valmiista patongista.
patonki
50 g voita
4-5 valkosipulinkynttä
kuivattua basilikaa, persiljaa, yrttisekoitusta tmv
Sekoitetaan voihin pieniksi pilkotut valkosipulinkynnet ja yrtit. Leikataan patonkiin viiltoja, joihin sullotaan täyte. Kääräistään koko patonki folioon ja annetaan voin sulaa uunissa 200 asteessa noin vartti.
Sitruunainen kana oli ihan uusi tuttavuus itselle. On tullut tehtyä vuohenjuustokanaa, parmesaanikanaa, sinihomeista kanaa jne, mutta ei sitruunaista. Mutta sitruuna oli niin ihanan raikasta kanan seuralaisena, että takuulla tulee tehtyä uudelleenkin! En muista mistä olen ohjeen löytänyt, olen vain raapustanut idean muistiin.
Sitruunainen kana
broilerinfileepihvejä syöjien määrän mukaan
valkosipulia (meillä taisi mennä 3 kynttä)
sitruuna
kana- tai kasvislientä
suolaa, pippuria
Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta. Purista mehu. Öljyä vuoka oliiviöljyllä. Laita vuokaan sitruunamehu ja kuori, valkosipuli sekä kana- tai kasvisliemi. Hiero broilerifileiden pintaan suolaa ja pippuria ja maun mukaan muitakin mausteita. Laita kanat vuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Käännä välillä ja jatka tarvittaessa kypsennystä vielä vartin verran.
Kanan kanssa syötiin ryttypottuja, mozzarellasalaattia ja partiksesta tehtyä basilikalla ja muilla mausteilla ryyditettyä kylmää kastiketta. Ohjeen olen nähnyt piiiitkän aikaa sitten muistaakseni Voisilmäpeliä-blogissa, mutta en nyt pikaisella googlettamisella löytänyt linkkiä. Oli kenen tahansa ohje, kiitos hauskasta ideasta tarjota perunat vähän eri tavalla.
Ryttypotut
pienehköjä perunoita syöjien määrän mukaan
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi. Jäähdytä hetki niin että perunoiden pinta kuivahtaa. Laita peruna keittiöpyyhkeen väliin ja rutista kämmenellä litteäksi, noin sentin paksuiseksi lätyksi. Voitele perunalätyt oliiviöljyllä ja ripottele päälle merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia, käännä tarvittaessa puolivälissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti