sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Maineensa veroinen..

Taas näitä reseptejä mitä on hillonnut vuositolkulle ja ajatellut että joskus pitää tätäkin kokeilla.. onneksi Baileys-kakun kohdalla se joskus tuli nyt, sillä kakku oli todellakin kaikkien kehujen arvoinen!

Baileysjuustokakku

50 g voita
10 digestive-keksiä

250 g mascarponejuustoa
50 g philadelphiajuustoa
2,5 dl kermaa
1 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 dl Baileys-kermalikööriä (meillä oli Alkosta loppu, mutta myyjä suositteli toista kuulemma samanmakuista)
3 liivatelehteä

Murskaa digestivet ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna baileys ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään tuorejuustot ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti tuorejuustoseoksen kanssa. Sekoita joukkoon baileys ja kaada seos keksipohjan päälle. Jäähdytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.

Voi miksi en tullut ajatelleeksi lisätä kakun päälle vielä tätä baileys-kerrosta.. bongasin ohjeen Elämä makeaksi -blogista vasta kun 3/4 osaa baileys-kakusta on jo syöty! Herkuttelijat siis laittakoot vielä päälimmäiseksi kerrokseksi
1 dl baileysta
2 liivatelehteä

Liuota liivatelehdet kuumennettuun baileys-likööriin ja kaada jo jähmettyneen ensimmäisen täytekerroksen päälle. Anna hyytyä kylmässä.



Myös sokerimassakukkia on pitänyt kokeilla pitkään, nyt kakun päällä ensimmäiset tekeleet. Sokerimassan muotoilu oli suht helppoa, mutta se alkoi kuivua yllättävän nopeasti. Vähän kuin hopeasavi.. :) Toki lyhyt kuivumisaika helpottaa jos on asioissa aina myöhässä niinkuin allekirjoittanut. Eli edellisiltana muotoillut ruusut olivat seuraavana päivänä kuivia.

Ensimmäiset, valkoiset versiot:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti