Luomumunia on kaapissa taas monta rasiaa (ihana työkaveri!) ja aamiaista piti saada. Muistin parin päivän takaisen postauksen Merry Morningista ja koska pidän yksinkertaisista resepteistä, joissa hyvillä raaka-aineilla on merkitystä, päätin kokeilla Johannan parmesaanilla maustettuja, kermaisia uunimunia. Oli helppoa ja yksinkertaisuudessaan hieno tapa aloittaa päivä kananmunalla. Jos arkisin syön aamuisin keitetyn munan, on vähintä se että viikonloppuna siihen lisätään ripsaus parmesaania ja loraus kermaa.
Sitäpaitsi parmesaani on parhautta.
Meidän keittössä valmistuneessa versiossa kerma jäi kypsyneen munan päälle vähän hölskymään, mutta napaan meni sekin!
Muna kermahauteessa
voita vuoan voitelemiseen
1 kananmuna
2 rkl kermaa
suolaa, pippuria
1 tl parmesanraastetta
Voitele vuoka ja riko kananmuna vuoan pohjalle niin että keltuainen säilyy ehjänä. Kaada valkuaisen päälle 2 rkl kermaa ja ripsauta päälle suolaa ja pippuria. Raasta päälle vähän parmesaania ja paista 150 asteessa 10-15 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti