sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Sienipiirakka?

Asun sellaisen miehen kanssa joka luuli tekemääni tonnikalapiirakkaa lasagneksi. Tämän voisi tietysti tulkita niin että olen huono kokki, mutta koska sama mies on ilmoittanut että voisi elää syömällä vain kuivamuonaa, koska silloin ei tarvitsisi miettiä joka päivä mitä syö, luulen että vika ei ole minussa.

Tänään piti varautua ystävien kyläilyyn ja kun kaapista löytyi dominokeksipaketin ja kondensoidun maidon lisäksi valkosuklaata, valinta oli helppo..

Kondensoitua maitoa ja valkosuklaata


+ rouhittuja dominoita


= ..öhöm.. sienipiirakkaa?!?!!


Niin, meillä asuvan miehen mielestä se näytti sienipiirakalta, mutta oli sentään parasta sienipiirakkaa mitä oli koskaan syönyt!

Oikeasti siis turvauduin jo kolmannen kerran tänään Merry Morningin ohjeeseen! Ensin olivat ne munat, toisesta bloggaan myöhemmin ja kolmantena tämä:

Vanilja-dominofudge

1 tlk kondensoitua maitoa
180 g valkosuklaata
1,5 pötköä dominokeksejä
1 rkl vaniljauutetta (tai puolikas aito vaniljatanko)

Pilko dominot, mutta jätä reilunkokoisiksi paloiksi. Lämmitä kattilassa kondensoitua maitoa ja valkosuklaata niin että suklaa sulaa. Lisää vaniljauute ja keksimurska ja sekoita. Levitä herkku noin 25x25 cm vuokaan jossa on leivinpaperi tai folio. Jäähdytä pakastimessa pari tuntia ennen tarjoilua. Koska muuten et saa sitä irti paperista. Nimimerkillä kokemusta on..

Edittiä: Reseptiarkistojen penkoessa huomasin että olen vuosia sitten ottanut talteen samasta ohjeesta vähän erilaisen version:

Valkosuklaa à la domino

230 g valkosuklaata
1 tlk kondensoitua maitoa
1 pötkö dominoita

Valmistus kuten yllä, mutta suositus vuoan koolle on 20x20 cm. Ja nautittavaksi jääkaapituksen jälkeen marjojen kanssa..


Ehkä alempi toimisi paremmin kun kylmässä kovettuvaa suklaata on enemmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti