sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tiramisu digestiveillä

Jälkkäriksi syötiin siis Tiramisua ja ei sitä edes ehtinyt kuvaamaan. Paitsi sen mitä jäi kulhon pohjalle, mikä ei ollut paljoa. Tässä Tiramisussa on savoiardi-keksien sijaan käytetty digestivekeksejä. Meillä digestivet olivat kokojyväversioita, mikä toisaalta toi jälkkäriin mukavaa rouheutta.


Helppo ja nopea tiramisu (belle baie -blogista)

Pohja:
noin 150 g Digestive-keksejä
1 rkl sokeria
1 dl kahvia
2 rkl mantelilikööriä

Sekoita kulhossa murskatut keksit, sokeri, kahvi ja amaretto. Taputtele halkaisijaltaan noin 24 cm vuoan pohjalle.

Täyte:
1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1 prk (2,5 dl) Creme Vanillaa
yhden (pienen) sitruunan raastettu kuori

Pinnalle kaakaojauhetta

Sekoita mascarpone-juusto ja sokerit. Vatkaa Creme vanilla ja sekoita juustoseokseen.Pese sitruuna ja raasta kuoresta keltainen osa täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kylmään useaksi tunniksi. Sihtaa päälle reilusti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti