Terveellinen ja vanukas eivät useinkaan ole yhdistettävissä samaan lauseeseen. Nyt ovat!
Epätervellisin ainesosa tässä jälkkärissä on valkosuklaa, jota on hippunen koristeena ja vaniljasokeri jota on alle puoli teelusikallista annosta kohti. Jos olisin muistanut kaapissa nököttävän vaniljauutepullon, olisin korvannut vaniljasokerinkin sillä. No, banaanin terveellisyydestä voidaan toki ottaa kisa karpit vs. ei-karpit ja avokadostakin hifistelijä löytää liikaa omega kutosia. Minulla pääsääntö on se että kasvikunnan tuotteet ovat terveellisiä. Paitsi ehkä kaakaopapu. Koska se on usein yhdistetty sokeriin ja muihin pahiksiin ja valettu suklaalevyn muotoiseksi :)
Minulla on usein banaaninpaloja pakkasessa odottamassa smoothiehetkeä. Kun pakastetun banaanin ajaa tehosekoittimessa, on lopputuloksena uskomattoman kuohkeaa, vaahtomaista sosetta. Nyt pakastimen banaanijemma oli tyhjä, joten käytin tuoreita banaaneja.
Näin ensimmäistä kertaa useita vuosia sitten reseptin jossa oli käytetty avokadoa makeaan ruokalajiin ja se tuntui sen verran oudolta että kokeileminen jäi. En tajua miksi, sillä avokadohan on aika neutraalin ja pehmeän makuinen ja koostumus on kermainen. Tästä ohjeesta olen netissä nähnyt useita variaatioita. Yhdessä käytetään kaksi avokadoa ja yksi banaani, toisissa korvataan tavallinen kerma vaniljavaahdolla tai kookoskermalla tai laitetaan molempia. Tässä on nyt yksi versio.
Avokadojälkkäri kolmelle
1 avokado
2 pientä banaania
1 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua (tai limen)
koristeeksi rouhittua suklaata
Kaikki ainekset kippoon ja gordonilla soseeksi. Tarjoilulaseihin annostelun jälkeen voi päälle rouhia suklaata.
Tykkäsin ja aion ehdottomasti tehdä toistekkin! Kun vaan bongaan kaupasta sopivasti kypsiä avokadoja..
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti