lauantai 27. lokakuuta 2012

Kahvi-suklaapannacotta

Entinen kahvinkarttelija on alkanut pitämään kahvista, ainakin jossain tilanteissa. Ja jos joku niin pannacotta on juuri sellainen tilanne!

Sushiateria vaati jälkkäriä ja pannacotta tuli ekana mieleen. Ihan vain siksi että halusin nähdä soveltuvatko uudet kupit jälkkärille :). Näin viime talvena Villeroy & Bochin New Vawe -lautasia Anttilassa alennuksessa ja ajattelin että ne sopisivat loistavasti sushin tarjoiluun. Lautasten myötä ihastuin New Waven muotoihin ja täydensin nyt astiasarjaa kahvikupeilla. Kahvipannuhan meillä porisee aika harvoin, mutta jälkkärin tarjoaminen on ihan yhtä tärkeää! Tiedän, olen välineurheilija. Poistun häpeämään kunhan olen jakanut tämän ilosanoman kahvikupista ja kahvi-suklaapannacotasta!

Panna cotta on italialainen jälkiruoka ja nimensä mukaisesti keitettyä kermaa. Joskus käytetään kermaa ja maitoa tai maitotuotteet on korvattu kokonaan kookosmaidolla ja -kermalla. Erilaisia ohjeita on netti pullollaan. Joissakin kerma vain kiehautetaan ja toisissa keitellään vartti. Joissakin pannacotta maustetaan ja toisissa panostetaan lisäkkeisiin. Lisäkkeenä voi olla esimerkiksi marjoja ja hedelmiä eri tavoin käsiteltyinä. Myös itse pannacottamassaan voidaan lisätä marjojen lisäksi mausteita, suklaata tai vaikka sitruunaa. Tässä versiossa siis mausteena kahvia ja suklaata.

Kahvi-suklaapannacotta kahdelle 

2 dl kermaa 
50 g tummaa suklaata 
1 rkl sokeria 
0,5 rkl pikakahvijauhetta 
1 liivatelehti 

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Rouhi suklaa. Kuummenna kerma pienessä kattilassa ja anna kiehahtaa. Liuota liivatelehti kermaan ja lisää pikakahvijauhe ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Kun seos on hiukan jäähtynyt, kaada kippoihin ja anna hyytyä jääkaapissa. 


Jep jep.. ei ehtinyt edes kuvaamaan! Seuraavan kerran kuva in action.

Resepti on kai peräisin Hesarin ruokaohjeista. Vähensin liivatteen määrää, enkä todellakaan viitsinyt vaivautua jäähdyttämään seosta kylmässä vesihauteessa. Sen sijaan olisi kannattanut viitsiä vatkaamaan tilkka kermaa koristeeksi, se olisi suklaarouheen kanssa kruunannut annoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti