Yön tunteina tuli tehtyä kolme hyydykekakkua, kaikki gluteenittomalla pohjalla.
Vaaleanpunainen kakku on Yhteishyvän välissä tulevasta ruokalehdestä, muutaman vuoden vanhasta. Aika perus hyydykekakkuohje, johon tein muutamia muutoksia.
Punaisempi kakku on tehty hieman www.pirkka.fi:stä löytyneestä ohjeestamuunnellen. Vähensin sokerin määrää mansikkahyytelössä ja tein päälle tulevista mansikoista liivatteen kanssa punaisen hyydykekerroksen. Riisimuro-suklaapohja kuulostaa mielenkiintoiselta, sitä on testattava joskus!
Vaalein kakku on persikkainen mansikkakakku, tehty ohjeella jonka löysin yli kymmenen vuotta sitten jostakin lehdestä. Erinomainen ohje, jonka luulin jo kadonneen. Löytyi onneksi sitkeällä reseptikansion selaamisella!
Gluteenittomat pohjat tein Kermaruusu-blogista löydetyllä ohjeella:
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
Vaahdota muna ja sokeri. Lisää perunajauhot. Paista halkaisijaltaan 22 cm vuoassa 175 asteessa.
Mansikkajogurttikakku
Pohja:
200 g kaurakeksejä
50 g margariinia
2 tl sokeria (miksi?!?)
Täyte:
2 1/2 dl kermaa (ohjeessa oli mansikkakermaa mutta oli kaupasta loppu)
4 dl mansikkajogurttia
200 g vaniljatuorejuustoa (tai kasvisrasvalevitettä vai mitä ne nyt on..)
1/2 dl sokeria (ohjeessa oli tuplat!)
1 l tuoreita mansikoita
6 liivatelehteä (ohjeessa 8)
muutama ruokalusikallinen limemehua
(ohjeessa lisäksi 1/2 dl omenamehua, jätin pois kun ei ollut)
Päälle ja reunoille:
1 l tuoreita mansikoita
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mansikat ja sekoita jogurtin, tuorejuuston ja sokerin kanssa. Vatkaa kerma ja sekoita varovasti joukkoon. Kuumenna mehut kiehuvaksi (tai pelkkä limetti) ja liuota liivatelehdet mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita täytteeseen.
Vuoraa vuoan reunat mansikan puolikkailla ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele lopuilla mansikoilla.
Suklainen mansikkatorttu
Pohja:
200 g tummaa tai maitosuklaata
6 dl riisimuroja
Mansikkahyytelö:
5 liivatelehteä
1 limetin kuori raastettuna ja mehu (noin 3 rkl)
1/2 l tuoreita mansikoita
2 tlk (yht. 300 g) vaniljajogurttia
1 dl sokeria
2 dl kermaa
Koristeluun:
1/2 l tuoreita mansikoita
noin 50 g tummaa tai valkosuklaata
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon riisimurot. Levitä seos halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. Nosta vuoka kylmään.
Pane liivatteet kylmään veteen. Raasta pestyn limetin kuori ja purista mehu. Paloittele mansikat. Sekoita puristetut liivatteet kuumennettuun limemehuun. Anna jäähtyä. Lisää jogurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri, limetin kuori ja liivateseos. Vatkaa kerma ja sekoita varovasti nostellen seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.
Koristele tuoreilla mansikoilla ja suklaalastuilla.
Persikkainen mansikkakakku
Pohja:
100 g digestive- tai kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte:
1 tlk säilykepersikoita
100 g tuorejuustoa
1 tlk rahkaa
3 dl kuohukermaa
4 kpl liivatelehtiä
3 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
noin 1 dl sokeria (vähempikin riittää)
Pinnalle: mansikoita
Murenna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Valuta persikat ja ota kolme ruokalusikallista persikoiden lientä talteen. Soseuta persikat. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon rahka, persikkasose, sokerit ja sitruunamehu.
Puristele liivatteista kylmä vesi pois ja liuota liivatteet kuumennettuun persikkaliemeen. Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita liivateliuos rahkaseokseen ja lisää kermavaahto joukkoon kevyesti nostelleen.
Levitä seos vuokaan keksipohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai yön yli. Asettele hyytyneen tortun päälle mansikan puolikkaita ja koristele vadelman tai mansikan lehdillä.
tiistai 26. heinäkuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti