Jo pitkään on pitänyt kokeilla jotain ihanasta Merry Morning -blogista. Kaapissa oli muut ainekset "spoonbreadiin" paitsi polenta, mutta onneksi MM:n Johanna antoi vinkin että polenta-jauhot voi korvata kauralla tai mannalla. Kaurahiutalepussi sattui ensimmäisenä kaapista käteen, joten kokeilin sillä.
Mikä sopisikaan paremmin pannukakkumaisen paistoksen seuraksi kuin tuoreet mansikat ja vaniljajäätelö?!?
Laitetaan taas (alkuperäinen) resepti talteen. Tein puolikkaan annoksen leipävuokaan. Tätä on testattava vielä myös mannasuurimoilla! Isoilla kaurahiutaleilla rakenteesta tuli rouheinen ja pannari suorastaan vaati seurakseen kanelia. Harmi kun en tajunnut taikinavaiheessa!
Spoonbread
2,4dl jauhoja
1,8dl polentaa
2tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2 isoa kananmunaa
4,8dl maitoa
2rkl voisulaa ( + toiset 2 vuokaan )
1,5rkl valkoviinietikkaa
1rkl vaniljauutetta
1tl muskottipähkinää
rimpsaus suolaa
2,4dl kuohukermaa
Lämmitä 20X20cm vuoka uunissa 175 - asteessa. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja toisessa kulhossa muut paitsi kerma. Tämän jälkeen yhdistä seokset.
Kaada lämpimään vuokaan 2 rkl voisulaa ja levitä vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja laita vuoka uuniin. Kaada vielä kerma taikinan päälle. Anna kypsyä 45-50 minuuttia (puolelle annokselle leipävuoassa saattaa riittää 35 minuuttia), kunnes pinta on kauniin ruskea. Kypsyyden voi kokeilla tikulla. Anna vetäytyä kymmenen minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti