maanantai 4. maaliskuuta 2013

Suolaista ja makeaa

En ole koskaan pitänyt snickersistä suolapähkinöiden vuoksi, en vain ole tajunnut makean ja suolaisen yhdistelmää. Viime vuosina makean ja suolaisen yhdistäminen on yleistynyt ja kai siihen on jollakin tavalla tottunut.

Tai oli tottunut. Nyt nimittäin on hurahtanut... suolapähkinäbrownieen!

En muista mitä kautta eksyin tähän reseptiin, mutta kun brownien ystävä olen niin pitihän se testata.

Suolapähkinäbrownie

120 g tummaa suklaata
120 g voita
2 kananmunaa
100 g ruokokidesokeria
100 g saksan- tai pecanpähkinöitä rouhittuna
50 g suolapähkinöitä rouhittuna
100 g tomusokeria
120 g vehnäjauhoja

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle. Sulata voi ja suklaa (mikrossa tai kattilassa hellalla). Vatkaa kananmunat ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaa-voiseos. Yhdistä tomusokeri ja vehnäjauhot ja siivilöi suklaa-vaahtoseokseen. Lisää myös pähkinät. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.


Itsellä oli kaapissa yksi 80 g pussi saksanpähkinöitä ja iso pussi suolapähkinöitä, joten suolapähkinöitä meni taikinaan vähän ohjetta enemmän.

Yhtenä myöhäisenä yönä kipossa oli brownien jämät ja viipaloitu banaani mikrotettuna ja lisäksi vaniljajäätelöä.. taivaallinen yhdistelmä!


Pitäisiköhän muuten kokeilla sitä snickersiäkin moooonien vuosien jälkeen..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti