Ruokakurssia vietettiin viimeksi pikkujoulutunnelmissa ja kurssin aluksi tuntui että tekemistä riittää moneksi tunniksi. Jokainen sai oman tehtävän ja tällä kertaa pääsin tekemään alkruokaa. Reseptivihkosessa oli porkkanatoffeen ohje josta tietysti kiinnostuin ja kysyin voitaisiko tehdä myös sitä. Olisi nimittäin aika epätodennäköistä että sitä tulisi tehtyä kotona.
Porkkanaraastetta, mantelirouhetta, mausteita, kermaa, fariinisokeria.. keittämistä...ihana tuoksu keittiössä..
Olen kuullut ennenkin suolaisesta jälkiruoasta, mutta en ole oikein vielä lämmennyt ajatukselle. Kylmäsavuporohyydyke oli päivän resepteissä nimeltään suolainen jälkiruoka kylmäsavuporosta, mutta alkuruokana me sitä syötiin. Allekirjoittanut valmisti tämän ja harmitteli kun persimonin viipaleet eivät koristeluissa taipuneet ruusukkeiksi. En ollut ennen syönyt persimonia ja nyt kun maistoin niin pidin siitä kovasti.
Sillitartarilla täytetyt ruisnapit
Pääruokana syötiin isoäidin lihakääryleitä, joissa naudanpaistia on täytetty pekonilla ja kuivatuilla luumuilla. Kyytipoikana oli bataatti- ja punajuurilaatikkoa sekä pähkinäistä leipää. En erikoisemmin välitä leivästä, mutta tämä oli niin hyvää että taidan leipoa sitä kotonakin kun vihdoin saan uuden uunin (siis kun vihdoin olen valinnut millaisen uunin hankin, ehkä). Pöydässä oli myös kahdenlaista salaattia: sateenkaarisalaattia (makaroni-kinkku-kasvissalaatti) ja hedelmäistä joulusalaattia.
Jälkkärinä oli rommilla terästettyä suklaamoussea. Todellakin aion tehdä kotona...
Sitten takaisin porkkanatoffeeseen. Jälkkärin jälkkärinä oli karkkeja, toffeen lisäksi myös riisimurokarkkeja ja mustaherukkatryffeleitä. Porkkanatoffee jäi pehmeähköksi kostean porkkanaraasteen ansiosta ja helpoin tapa syödä oli napata lusikka käteen. Näissä oli ihanan mausteinen tuoksu ja ensimmäisenä ei olisi tullut mieleen että herkussa on mukana porkkanaa. Epämääräisen näköistä mutta hyvää :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti