Marttakerhosta puheenollen.. virkkauksen, origamin ja solmeilun lisäksi on touhuttu myös kankaankovetusaineen kanssa. Vietettiin kesäretkeä yhden kerholaisen luona ja jos totta puhutaan, ei päästy itse litkuun asti (ainakaan kovettavaan), vaan keskityttiin saunomiseen ja syömiseen. Pohjatöitä kyllä tehtiin ja minulla kanaverkosta muotoiltu varis jäi odottamaan jatkotyöstämistä. Yhdellä kurssilla tartuin pitkästä aikaa lintua pyrstöstä ja jatkoin sitä.
Ensin kanaverkosta tehdään haluttu muoto, tässä siis lintu. Sen jälkeen se täytetään rutistetulla sanomalehtipaperilla. Paperi tekee työstä tukevamman, mutta ei kuitenkaan liian painavaa.
Teippaaminen ei ole pakollista, mutta itse vedin maalarinteippiä joihinkin kohtiin tukevoittaakseni lintua enemmän.
Kankaankovetusaineen kanssa touhutessa on syytä muistaa että aine kovettaa kaikki luonnonmateriaalit ja liimaa ne esimerkiksi lasiin. Muovia aine ei koveta. Koska aine on liimamaista, on teokselle syytä keksiä jonkinlainen jalusta minkä päällä sitä voi työstää. Varis tyrkättiin lasipurkkiin, jossa se välillä seisoi jaloillaan ja välillä nokallaan.
Kanaverkosta muotoiltu ja teipattu lintu sai seuraavaksi ylleen käärinliinat. Elikkäs olin leikannut vanhasta lakanasta muutaman sentin levyisiä suikaleita, jotka kastelin kankaankovetusaine-vesiseoksessa. Puristelin suikaleista ylimääräisen aineen pois ja pyörittelin kangasta linnun ympärille. Tavoitteena kaksi kerrosta valkoista kangasta.
Tähän vaiheeseen varis jäi opistolle kuivumaan. Lasipurkki vain vuorattiin ensin muovipussilla ettei linnun tarvitse jäädä asumaan jaloistaan lasiseen pönttöön.. Seuraavalla kerralla varis saa ylleen vaatteet, eli harmaata ja valkoista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti