torstai 23. kesäkuuta 2011

Omaria..

Jos tulee makeanhimo ja pitää kermatoffeesta, on tässä ratkaisu! En muista miten löysin reseptin, mutta kun mietin mitä makeaa leipoisin juhannukseksi, tuli tämä resepti mieleen. Ohje on Merjan leivonta- ja askartelublogista.

Toffeen keittäminen ei ole hankalaa, mutta kannattaa varoa liikaa keittämistä, ettei toffee jämähdä. Toisaalta taas liian vähän aikaa keittäessä se ei jähmety piirakan päälle. Minä keitin viitisen minuuttia yliaikaa ja toffeesta tuli sen verran paksua että sen levittäminen piirakan päälle oli hankalaa eikä se itse asiassa edes riittänyt koko pellilliseen. Pohjataikina oli tosi hyvä, helppo tehdä ja paistui kuohkeaksi.



Omar-palat (pellillinen)

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g voita sulatettuna
1,5 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu voi ja maito. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

Kuorrutus:
1 pss (220g) Omar-karkkeja
2 dl kermaa
2-3 dl tomusokeria

Koristeluun:
1 pss (220g) Omar-karkkeja pilkottuina

Laita karamellit ja kerma kattilaan. Sulata karamellit kermaan hiljalleen kiehauttaen noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, jäähdytä seos kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti