tiistai 28. joulukuuta 2010

Leipäset

Vapaapäivän aamupalapöytään pääsivät pienet siika- ja kylmäsavunautaleivät. Kylmäsavustetun olisi pitänyt oikeastaan olla poroa, mutta piti tyytyä siihen mitä kaupasta löytyi ja tällä kertaa löytyi vain savustettua nautaa. Hyvää oli silti.



Resepti oli taas ruokablogista löydetty, tällä kertaa täältä.

Ohje vielä muistiin:

Siikavoileivät

saaristolaisleipää tai muuta makeaa tummaa leipää
n. 150 g graavattua siikaa
1 prk ranskankermaa
1/2 punasipuli pieninä kuutioina
tilliä
(ripaus sokeria)
(loraus limemehua)
voita
rosépippuria

Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu siika, sipulikuutiot ja silputtu tilli. Mausta halutessasi pienellä ripauksella sokeria ja limemehulla. Voitele leivät ja levitä päälle siikaseosta. Koristele tillillä ja rosépippurilla.

Kylmäsavuporovoileivät

pieniä ruisleipäsiä (esim. Väinämöisen palttoonnappeja)
150 g kylmäsavuporoa
2 kevätsipulia
100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaviiliä
puolukoita

Hienonna poro ja sipuli. Sekoita kaikki aineet. Päällystä leivät tahnalla ja koristele puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti