Vapaapäivän aamupalapöytään pääsivät pienet siika- ja kylmäsavunautaleivät. Kylmäsavustetun olisi pitänyt oikeastaan olla poroa, mutta piti tyytyä siihen mitä kaupasta löytyi ja tällä kertaa löytyi vain savustettua nautaa. Hyvää oli silti.
Resepti oli taas ruokablogista löydetty, tällä kertaa täältä.
Ohje vielä muistiin:
Siikavoileivät
saaristolaisleipää tai muuta makeaa tummaa leipää
n. 150 g graavattua siikaa
1 prk ranskankermaa
1/2 punasipuli pieninä kuutioina
tilliä
(ripaus sokeria)
(loraus limemehua)
voita
rosépippuria
Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu siika, sipulikuutiot ja silputtu tilli. Mausta halutessasi pienellä ripauksella sokeria ja limemehulla. Voitele leivät ja levitä päälle siikaseosta. Koristele tillillä ja rosépippurilla.
Kylmäsavuporovoileivät
pieniä ruisleipäsiä (esim. Väinämöisen palttoonnappeja)
150 g kylmäsavuporoa
2 kevätsipulia
100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaviiliä
puolukoita
Hienonna poro ja sipuli. Sekoita kaikki aineet. Päällystä leivät tahnalla ja koristele puolukoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti