perjantai 24. joulukuuta 2010
Piparkakkutryffelit
Nappasin ohjeen Belle baie -blogista. Tein jo yhden kattilallisen lahjaksi ja taitaa tästä toisestakin suurin osa mennä lahjapusseihin.
Piparkakkutryffelien resepti muistiin:
* 2 dl kermaa
* 1 3/4 dl tomusokeria
* 50 g voita
* 250 g tummaa suklaata
* 2 tl jauhettua kanelia
* 1 tl jauhettua kardemummaa
* 1 tl jauhettua neilikkaa
* 1 tl jauhettua inkivääriä
Kiehauta kerma ja tomusokeri hyvin sekoittaen. Heti kun seos alkaa kuplia, käännä liesi pienelle ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja voi. Anna voin ja suklaan sulaa välillä sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon mausteet, sekoita ja nosta seos jähmettymään kylmään. Kun seos on lähes kokonaan jähmettynyt (n. 2-3h), muovaa siittä käsin pienehköjä palloja ja tomuta päälle kaakaojauhetta. Nostaa tryffelit takaisin kylmään ja ota esille juuri ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti