sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Oliivia oliivin päälle

Nyt on trendikästä valmistaa samaa raaka-ainetta usealla tavalla samalle lautaselle, niinkuin kaikki telkkarin kokkiohjelmia katsovat tietävät. Possua kolmella tapaa, naurista kolmella tapaa ja niin edelleen. Tai varmaanhan tämä trendi meni jo. Eli olen tapani mukaan myöhässä..

Joka tapauksessa tässä reseptissä on oliivia kolmella tapaa: tapenadetahnassa, originaaleina ja öljynä. Se joka tämän keksi (Valion koekeittiössä?) oli nero. Oliivinvihaajat älkööt vaivautuko.


Ongelmaksi meinasi muodostua tapenadetahna. Koska reseptissä mainittiin valmis tapenade, marssin vähän isompaan markettiin mutta jouduin poistumaan pettyneenä. Non, niet, nada... ei ole! Astetta iiteempi ihminen (tai jolla on nörtti puoliso), kaivaa samantien kaupassa taskusta älypuhelimen, googlettaa pikaisesti tapenaden reseptin, ostaa tarvikkeet ja tekee tahnan itse. Kuten allekirjoittanut.


Kreikkalaiset pitapizzat

3 kpl pitaleipiä (tai 4, riippuu paketin koosta)
noin 1 dl punaista pestoa
noin 1 dl tapenadetahnaa
2 dl kalamata-oliiveja
150 g kirsikkatomaatteja
1 prk (180 g) fetaa
mustapippuria

Päälle: 
noin 2 dl partista
suolahiutaleita 
tuoretta basilikaa 
oliiviöljyä
hunajaa

Halkaise pitaleivät (saksilla onnistuu hyvin). Aseta leivipaperin päälle pellille. Levitä jokaisen lätyn päälle pestoa ja tapenadea. Levitä leiville oliivit, puolitetut kirsikkatomaatit ja feta. Rouhi päälle pippuria myllystä. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla 6-7 minuuttia. 

Lisää hetken jäähtyneiden pizzojen päälle muutama lusikallinen partista, tuoretta basilikaa ja suolahiutaleita sekä loraukset oliiviöljyä. Jos makean ja suolaisen liitto kiehtoo niin hunaja toimii myös hyvin. 

Alkuperäisessä ohjeessa partis laitettiin pizzan päälle ennen paistamista, mutta kokeilin lisätä sen vasta paistamisen jälkeen. Suolaiset oliivi ja feta - makea hunaja, lämmin lätty - kylmä jogurtti, suolaisen voimakas makuyhdistelmä - neutraali jogurtti. Zen!  

Kehottaisin kokeilemaan myös vihreällä pestolla ja vuohenjuustolla. En kehota lisäämän päälle normijuustoraastetta, ei enää niin zen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti