tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ei mansikkajuustokakku vaan juustokakkumansikka..

Täytyy olla rehellinen. Kun näin tämän ohjeen ensimmäistä kertaa Kaikki äitini reseptit -blogissa, pidin sitä älyttömimpänä ideana pitkään aikaan. Kuka muka viitsisi kovertaa mansikoita?!? No, sattui allekirjoittaneelle käsiin viikonloppuna isohkoja, kiinteitä mansikoita, joten veitsi käteen ja mansikoita siivoamaan.

Ideana on siis kovertaa mansikoita sen verran ontoiksi että mansikan sisälle voi työntää juustokakkumassaa. Sen jälkeen mansikka dipataan keksimuruihin ja nautiskellaan. Kovertaminen on ehkä liioiteltu ilmaisu, ennemminkin pyrin leikkaamaan palan mansikan sisustaa kannan mukana pois. Juustokakkumassaan voi käyttää mascarponea tai muuta tuorejuustoa, ranskankermaa ja mitä nyt juustokakkuihin yleensä laitetaan. Minä sävelsin massan jääkaapin antimista:

50 g philadelphiaa
saman verran ranskankermaa
sitruunamehua
vähän tomusokeria

Laitoin täytettä pikkulusikalla mansikoihin ja dippasin digestivemurskaan, johon olin ripsauttanut mukaan muscovadosokeria. 
 


Nautin pihakeinussa...


Viimeistä mansikkaan myöten...


Sen jälkeen siirryin kolme metriä sivuun, torkuille riippukeinuun. Kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti