torstai 26. heinäkuuta 2012

Salaatti sämpylässä

Tämä työläinen on viettänyt heinäkuuta töissä ja tutkinut kaupungin lounasvalikoimaa intensiivisesti koko kuukauden. Pakko, kun ruokalan tädit ovat lomailleet. Aika monta kertaa on tullut käytyä paikallisessa konditoriassa josta saa loistavia täytettyjä sämpylöitä.. ja ihania kakkuja..

Työläinen on myös välillä tehnyt aika pitkiä työpäiviä ja eilen kahdeksan maissa kotiin kaupan kautta raahautuessaan päässä löi yhtä tyhjää kuin mitä jääkaappi oli kotona. Yhtäkkiä tuli mieleen päivällä* näkemäni bloggaus, jossa fetasalaatti tarjoiltiin sämpylöiden sisältä. Pakkohan sitä oli kokeilla, tuli mieleen ne konditorian sämpylät.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on fetasalaatilla täytetyistä sämpylöistä. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty mansikoita, mutta minä laitoin kirsikkatomaatteja neljään osaan pilkottuina. Tein täytettä pienemmän annoksen ja sitä riitti hyvin 6 pieneen sämpylään. Sopisi hyvin myös retkelle tai piknikille evääksi, kunhan täyttämisen tekee juuri ennen syömistä!  


Moderni fetasalaatti

sämpylöitä
1pkt fetaa
250 g kirsikkatomaatteja
1/2 kurkkua
kourallinen basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia
kourallinen rucolaa


Madinoidut punasipulit:
2 pientä kesäpunasipulia varsineen

noin 0,5 dl punaviinietikkaa
noin 0,5 dl oliiviöljyä
suolaa, sokeria


Leikkaa punasipulien punaiset osat ohuiksi siivuiksi. Laita kulhoon ja perään marinadiainekset ja anna marinoitua fetasalaatin teon ajan. 

Pilko sipulien vihreät osat, tomaatit, kurkku ja yrtit kulhoon. Lisää joukkoon murusteltu feta. Sekoita ja lisää joukkoon punasipulit. Marinadin voi myös käyttää salaatinkastikkeeksi. 

Koverra sämpylöistä sisustaa pois ja tunge sämpylän sisään salattia niin paljon kuin saat menemään ilman että sämppy halkeaa. Täyttämistä ei kannata tehdä etukäteen ettei sämpylä vety! 

 
*Kyllä, kulutan joskus kahvitaukoni netissä. Tai aika usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti