Tänään syödään kalaa. Miksi sitä tuleekaan syötyä niin harvoin vaikka se on niin hyvää?!
Lautasella parmesaanilohen seurana papaijasalaattia, vihreitä papuja sekä niitä perunalastuja, jotka olivat oikein onnistunut kokeilu!
Ai niin, lasissa oli valkoviiniä.. valkoviiniä! Harvinaista minulle, mutta kai se jääkaapissa jo vuoden päivät ollut Tocornol on joskus tuhottava. Yllättävän hyvää muuten.
Parmesaaniloheen etsin ohjeita netistä ja niitä silmäiltyäni päädyin tekemään seuraavasti:
- sekoitetaan keskenään puolisen desiä oliiviöljyä, vajaa desi sitruunamehua, valkosipulia sopivasti (laitoin yhden yksikyntisen), suolaa sekä noin 50g raastettua parmesaania (tuntuu vähältä mutta on iso kasa)
- lohi uunivuokaan ja kuorrutetaan sekoituksella
- uuniin 200 asteeseen 20-30 minuutiksi riippuen lohen paksuudesta
- ääntä kohti :)
Papaijasalaatin ohje taas oli repäisty joskus jostain Pirkka-lehdestä. Luultavasti siksi että salaatti näytti kuvassa kauniilta, mitä se kyllä olikin! Chili ei ehkä ole parmesaanin paras kaveri.. hyvää oli, mutta asennevammaisen mieli vähän riitelee Italiaa (parmesaani) ja Intiaa (chili) yhdistellessä ;). Sopii varmasti tosi hyvin kesällä grillatun ruoan lisäkkeeksi!
Papaijasalaatti
1 tlk (425g) punaisia tai keltaisia papaijapaloja
2 tomaattia
1/2 dl suolapähkinöitä
2 rkl thai sweet chili -kastiketta
limemehua
Valmistus on helppoa: lohkotaan tomaatit ja sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Jos suolapähkinät ovat isoja, niitä voi rouhia veitsellä pienemmiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti