Appelsiinikakusta tuli kaunis vaikka ohjetta jouduttiin soveltamaan. Alkuperäisen ohjeen mukaan kakku olisi pitänyt halkaista ja levittää väliin appelsiinimarmeladia. Kakkupohjan ohuuden vuoksi kakkua ei voinut halkaista, joten se kostutettiin appelsiinimehulla ja marmeladi levitettiin kakun pinnalle. Sen päälle tuli ohjeen mukainen tomusokerikuorrutus.. joka teki kokonaisuudesta järjettömän makean, mutta samalla kauniin marmorisen pinnan kakkuun. Ei sitä ainakaan isoa palaa voinut syödä. Pohjan ohje oli hyvä, sitä voisi hyvin käyttää jos tarvitsisi leipoa gluteenitonta.

Savariini oli tuttu herkku kotitaloustunnilta jostain vuosikymmenten takaa. Olen monesti niiden vuosien aikana muistellut miten hyvää koulussa tehty kakku oli, mutta en ole koskaan sitä innostunut kotona tekemään. Savariini on erittäin voimakkaasti kostutettu, hiivalla kohotettu kuivakakku. Kakku koristellaan marjoilla tai hedelmillä ja tarjoillaan vaniljavaahdon tai vaikka jäätelön kanssa.

Tarjolla oli myös mazariineja, jotka olivat kauniita kuin karkit. Mazariineissa on murotaikinapohja, mantelimassatäyte ja kaunis kuorrutus.

Ja sitten ne joutsenet.. Uunin luukun avaamisesta ja siitä johtuneesta tuulihattujen lässähtämisestä huolimatta joutsenista tuli kivannäköisiä! Täytteenä marjoja ja kermavaahtoa. No, onhan ne toki vähän pattipäitä.. muutama näytti ehkä enemmän joutsenen kaukaiselta sukulaiselta, dinosaurukselta, mutta sen ei annettu haitata :D

Näiden lisäksi tehtiin sipulipiiras, kasvis-juustovoileipäkakku, kinkkuvoileipäkakku (pyöreästä leivästä, tuli kiva) sekä gluteenittomia suklaa-seesamipikkuleipiä.
Kaikki lähtivät varmasti kotiin mahat täynnä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti