Meillä kävi ruokavieraita. Poistuivat käsittääkseni mahat täynnä, toisiksi päällimmäisenä mahassa kelli suklaamoussea.
Suklaamousseohjeita on monenlaisia, mutta tärkeimmät raaka-aineet ovat suklaa, kananmunat ja kerma. Muuta ei tarvita. Ei ainakaan liivatetta. Silloin kun on tarkoitus syödä suklaamoussea, syödään suklaamoussea, eikä mitään liivatteella hyyteilöityjä kevytvaahtoja. Konjakki-/amaretto-/baileys- tai muun alkoholitilkan lisääminen voidaan sallia ja se on jopa suositeltavaa.
Suklaamousse
150g tummaa (tai vähemmän tummaa) suklaata
3 kananmunaa
1-1,25 dl kermaa
Sulata suklaa. Lisää keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseen.
Vatkaa ensin vaahdoksi valkuaiset ja sen jälkeen kerma (ettei tarvitse tiskata vispilöitä välissä). Sekoita suklaaseen varovasti ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto. Kaada isoon tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin ja jääkaapita muutama tunti.
Ja juuri kun olen paasannut turhista aineksista suklaamoussessa, joudun tunnustamaan että "Fazerin ruskean" lisäksi sulatin mousseen myös yhden pätkiksen.. makuun tuli mukava häivähdys minttua, mutta koostumukseen pieniä hippusia eli en suosittele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti