Kansalaisopistolla järjestettiin ensimmäisen kerran sushikurssi ja sinne oli tietysti ilmoittauduttava! Opettajana oli herttainen nuori nainen, joka oli saatu kaupunkiin vetämään japanilaiseen kulttuuriin enemmänkin paneutuvaa kurssia ja samaan viikonloppuun saatiin mahtumaan myös sushikurssi. Onneksi.
Opettaja kertoi, että japanissa sushikokiksi tuleminen vaatii yhdentoista vuoden työn. Yhdeksän vuotta siitä menee riisin keittämisen opettelemiseen.. tässä vaiheessa usea meistä kurssilaisista totesi että eiköhän tämä harrastelijataso riitä meille.
Kurssilla teimme paria erilaista sushia, tässä valmistumassa se varmasti kaikkien tuntema maki:
Ensin bambumatolla olevaa merilevälevyä kostutetaan hiukan. Sitten levitetään päälle kerros riisiä.. tarkkaa hommaa ja tietysti puikoilla levitettynä parempaa!
Toiseen päähän levyä laitettiin muita täytteitä, esimerkiksi kurkkua, paistettua kananmunaa (senkin paistamisessa oli omat niksinsä), salaattia, wasabia, lohta, tonnikalaa jne. Sitten alettiin kääriä levyä rullalle alla olevaa bambumattoa hyväksikäyttäen. Kurkku muuten leikattiin pitkittäin kahdeksaan osaan. Kahdeksan on ilmeisesti jotenkin merkityksellinen luku!?
Valmiista rullasta leikattiin noin sentti pois molemmista päistä ja rulla kahdeksaan osaan. Valmiit makit olivat ihan hienon näköisiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti