sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Lohikeikaus

Tein äidille syntymäpäivänä lohikeikauskakun. Oli onnistunut ohje, mutta toteutuksessa seuraavalla kerralla voisi käyttää hieman matalampaa kulhoa jotta kakun leikkaaminen olisi helpompaa.



Lohikeikauskakku

n. 400 g ruisleipäviipaleita

Kostutus: maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)
2 dl tillisilppua
1 ½ dl ruohosipulisilppua
2 ½ vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua

Koristelu: jääsalaattia, persiljaa ja tomaattiruusu 2-3 tomaatista

Valitse kakun kokoamista varten 1,5 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Tarvittaessa isompikin kulho käy. Vuoraa kulho kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Tein kolmioita kuten Kinuskikissan mallissakin. Voit myös ottaa leivistä muoteilla kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon. Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele kala, silppua tilli ja ruohosipuli.
Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tilli- ja ruohosipulisilppu ja valkopippuri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen.

Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla. Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Kaada kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmut. Koristele. Jos kakku on pienempi kuin kulho, etsi kulhon sisälle mahtuva lautanen, jonka päälle kakku on helppo kumota. Siirrä vasta sitten tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti