
Lohikeikauskakku
n. 400 g ruisleipäviipaleita
Kostutus: maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)
2 dl tillisilppua
1 ½ dl ruohosipulisilppua
2 ½ vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua
Koristelu: jääsalaattia, persiljaa ja tomaattiruusu 2-3 tomaatista
Valitse kakun kokoamista varten 1,5 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Tarvittaessa isompikin kulho käy. Vuoraa kulho kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Tein kolmioita kuten Kinuskikissan mallissakin. Voit myös ottaa leivistä muoteilla kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon. Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele kala, silppua tilli ja ruohosipuli.
Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tilli- ja ruohosipulisilppu ja valkopippuri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen.
Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla. Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.
Kaada kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmut. Koristele. Jos kakku on pienempi kuin kulho, etsi kulhon sisälle mahtuva lautanen, jonka päälle kakku on helppo kumota. Siirrä vasta sitten tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti